احتمالاً در چند وقت اخیر در مورد روغن کانولا زیاد شنیده اید، چه خوب و چه بد. بیشتر اخبار بد پایه علمی چندان محکمی ندارند. از سوی دیگر، فواید فراوان این روغن برای سلامتی به خوبی بررسی شده است. در مورد اینکه آیا روغن غذای شما را قهوه ای می کند، بله، اگر از آن برای سرخ کردن غذا یا در کباب یا کباب استفاده کنید، این کار را می کند.
فواید روغن کانولا برای سلامتی
روغن کانولا از دانه های کلزا استخراج می شود. گیاهان کانولا توسط FDA به عنوان ایمن برای استفاده انسان شناخته شده اند. بسیاری از تکرارهای بدی که کلزا دارد احتمالاً از این واقعیت ناشی می شود که این ترکیبی از گیاه کلزا است که برای حیوانات و همچنین مردم خطرات سلامتی دارد. روغن کلزا دارای سطوح بالایی از یک ماده شیمیایی – اسید اروسیک است که در مقادیر زیاد سمی است. با این حال، کلزا یک کلزا اصلی نیست، و دانشمندان آن را با یک فرآیند قدیمی از اصلاح متقابل انتخابی برای حذف اسید اروسیک ایجاد کردند. از جمله مزایای آن، کم بودن چربی های اشباع شده است که یکی از بالاترین نسبت های چربی تک غیراشباع را به همراه دارد.
اثر قهوه ای شدن
اینکه آیا غذای شما قهوه ای می شود یا نه، و اینکه واقعاً چقدر غذای شما قهوه ای می شود، بستگی به روش پخت و پز شما دارد. این روغن هیچ اثر قهوه ای بیش از حد یا غیرعادی در مواردی مانند سرخ کردنی، سرخ کردنی ها و شیرینی ها نخواهد داشت. اما، اگر میخواهید کباب را با روغن کانولا بپزید، چیزی را در آن سرخ کنید، یا از آن برای استیکهای باربیکیو خود استفاده کنید، بله آنها را خوب و قهوهای میکند. این روغن سبک است و هیچ اثر قهوه ای یا رنگی قابل توجهی روی محصولات پخته شده یا در سس های سالاد یا غذاهای سرد ندارد. اما اگر غذای خود، شاید سیب زمینی سرخ کرده یا مرغ سوخاری را در آن سرخ کنید، قطعا قهوه ای می شود.
عمق قهوه ای شدن
شما می توانید میزان قهوه ای بودن یا عمق رنگ را با کنترل مدت و در چه حرارتی که چیزی را سرخ می کنید کنترل کنید. مانند بیشتر روغنها، سرخ کردن چیزی در روغن کانولا باعث میشود غذای سرخشده به آرامی پوستهای بیرونی ایجاد کند که ترد، طلایی یا قهوهای است. این اثر جهانی است و ناشی از هر روغنی است که ممکن است برای سرخ کردن غذا استفاده کنید. به همین ترتیب، خود فرآیند کباب کردن یا کباب کردن، غذای شما را قهوه ای می کند، مهم نیست از چه روغنی استفاده می کنید.
تاثیر بر مواد غذایی کهنه
نگرانی دیگری که ممکن است داشته باشید این است که آیا این روغن روی مواد غذایی کهنه تأثیر می گذارد یا باعث می شود زودتر فاسد و قهوه ای شوند. معمولا روغن کانولا باعث نمی شود که غذای شما زودتر قهوه ای شود یا زودتر بیات شود. اما غذای کهنه ای که در اصل در روغن کانولا پخته شده است، می تواند بوی فاسد و غیرمعمولی به غذا بدهد. این روغن همچنین در صورت نگهداری طولانی مدت متمایل به گندیده شدن و قهوه ای شدن آن می شود، بنابراین زمانی که می خواهید از آن استفاده کنید، آن را تازه بخرید یا حداکثر به مدت دو ماه در جای خشک و خنک نگهداری کنید.